Pandişpan cu afine şi vişine

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2014 | 12316 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am folosit o tavă mare de 38x25 cm, nu a ieşit un pandişpan foarte înalt, dar asta nu i-a diminuat cu nimic gustul.

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri de ou
  • 8 galbenusuri de ou
  • 1 ½ cana cu zahar (300 g)
  • 1 ½ cana cu faina (180 g)
  • 6 linguri apa clocotita
  • 6 linguri ulei
  • Zeama si coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Sare
  • Un borcan de visine pentru prajituri (dupa reteta de aici)
  • 200 g afine congelate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu afine şi vişine:

Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite).

Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile.

Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare.

Am adaugat zeama de la jumatate de lamâie,lamâia va ajuta spuma sa se bata mai bine.

Am mixat în continuare adaugând câte doua linguri de zahar pâna ce am încorporat tot zaharul.

Am adaugat apoi apa fierbinte în doua reprize.

In continuare am amestecat usor cu un tel si am încorporat si uleiul,tot în doua reprize.

Am mixat galbenusurile lasate cu zaharul si le-am amestecat apoi usor în compozitia de albusuri.

La final am adaugat faina treptat câte doua linguri,amestecând la fel de usor.

Deoarece nu folosim nici un agent de crestere,avem  grija ca spuma sa nu se lase când adaugam faina.

Am pus  trei sferturi din compozitie în tava tapetata cu hârtie de copt,apoi am presarat fructele si deasupra restul compozitiei.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Verificati cu o scobitoare,când aceasta iese curata,oprim focul si lasam prajitura sa se raceasca în cuptor.

O taiem când s-a racit.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu afine şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure